Haartransplantatie bij vrouwen

Werd vroeger haaruitval nog vaak in verband gebracht met mannen, tegenwoordig zijn het steeds vaker vrouwen die zich melden met klachten over uitvallend haar en kaal worden. De oorzaken kunnen zeer uiteenlopend zijn en niet in alle gevallen kan een haartransplantatie bij vrouwen uitgevoerd worden. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een haartransplantatie? Lees dan snel verder.

Redenen om een haartransplantie te ondergaan

Wanneer men met de volgende oorzaken te maken krijgt, kan in aanmerking gekomen worden voor een haartransplantatie bij vrouwen:Na haaruitval ten gevolge van een faceliftIndien blijkt dat de haaruitval komt door een erfelijke aandoening, de mannelijke variant van kaalheid Alopecia AndrogenticaAls er haaruitval optreedt na een ongeluk (bijvoorbeeld een verbranding)Als de kaalheid te maken heeft met het veelvuldig of verkeerd zetten van haarextensions.

Wanneer kun je geen haartransplantatie ondergaan

In sommige gevallen kan geen haartransplantatie bij vrouwen uitgevoerd worden. Heb je last van de volgende oorzaken, dan kom je niet in aanmerking voor een transplantatie:Indien je een bepaalde auto-immuunziekte hebt Alopecia areata of alopecia totalisBij ernstige kaalheid waarbij het beoogde donorgebied kale plekken vertoontAls de haaruitval veroorzaakt wordt door zwangerschap of medicijngebruik