Stamcel haartransplantatie

Een stamcel haartransplantatie is eigenlijk het klonen van haren

Ze halen wat stamcellen uit een haarzak, ze vermenigvuldigen ze in het lab, ze plaatsen ze terug in de huid en laten er opnieuw haar uit groeien. In Amerika zijn ze hier als eerste in geslaagd. Er is veel discussie rond stamceltransplantatie, evenveel voor- als tegenstanders, maar het is ongetwijfeld een belangrijke volgende stap in de wereld van zowel de haarverzorging als de algemene medische wetenschap.

Wie kan er oordelen of het klonen van stamcellen voor medische doeleinden mogelijk moet zijn? Is het klonen van stamcellen van de haren niet de eerste stap naar het klonen van mensen? In 2012 slaagden wetenschappers er al in om menselijke haren te laten groeien op een muis. Toen ze de haren uit de muis werden getrokken, groeiden er dezelfde nieuwe haren terug.

Stamcel haartransplantatie

Ze slaagden er eerder al in om het haarkleur aan te passen

Japanse wetenschappers hopen binnen een 3-tal jaar de techniek op mannen te kunnen testen, maar het zou dan nog ruim tien jaar duren eer dat de behandeling klaar is voor algemeen gebruik. Als het dan zover is dat instituten het lukt om stamcel haartransplantatie geschikt te maken voor iedereen, dan zal dit een nieuwe, grote markt worden.

Een gedachte over “Stamcel haartransplantatie

  1. Frankyboy

    Knappe technologie toch! Wat absurd dat de religieuze nuts hier problemen van maken! Hopelijk kunnen we binnenkort nog grote sprongen vooruit verwachten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *